Tesla #model3 crowdfund event samlede 1,5 mia. kr. på 24 timer

section-initial-touchDet må nærme sig en rekord indenfor crowdfunding da Teslamotors den anden dag viste det første glimt af Model3 og gav prøveture til særligt indbudte gæster.

Det meste af verden kunne se med og kunne forudbestille i deres lokale Tesla butik eller online, mod at betale 1000 dollars. I følge Elon Musk var antal af bestillinger i løbet af det første døgn 232.000 stk. hvilket samlet er en indbetaling på mindst 1.480.160.000,- kr.. Hele konceptet med crowdfunding er dog sønderskudt, her handler det ikke om et eller andet tilfældigt garage projekt der ikke kan få et lån i banken, det handler om et af verdens mest berømte virksomheder med rigelig adgang til kapital.

Det er ikke første gang at der benyttes en metode med depositum ved bestilling, og Tesla har også brugt det tidligere ved andre events. Men at kræve 1000 dollars (10.000 kr. i dk) for en bestilling på en bil man først tænker kommer ud af samlebåndet om 2 år… Det virker mere ualmindeligt, og antager karakter af en egentlig støtteforening. Det skal dog siges at man kan få pengene retur hvis man fortryder.

Model 3 har allerede fået en del positive anmeldelser af dem der fik en prøvetur. Det er blevet en mere almindelig bil i størrelse, også prisen – med dagens dollarkurs – der bliver i omegnen af 230.000 kr. før moms og afgifter, er mere almindelig. Så kan der tilkøbes ekstraudstyr og autopilot.

Under lanceringen viste Elon Musk også hvordan det skrider fremad med deres nye batterifabrik, hvor de første produktionslinjer er taget i brug, selvom man faktisk “kun” har bygget den første 1/6 del af den færdige fabrik der er beregnet til at stå helt klar i 2020.

Model# vil i første omgang ikke have fri opladning ved supercharger med det kan tilkøbes – pris er endnu ukendt. Det er dog antageligt også kun et spørgsmål om tid før strøm og oplader stationer vil komme i relativt rigelige mængder at det er billigere at bortgive det end at holde styr på betalingen.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s