Dette er ikke 1.april! DR videnskab skal splittes op og flytte til Aalborg

Det er med stor beklagelse Videnskabsredaktionen i dag har modtaget beskeden om at vores bidrag til radio og web flyttes fra København til Aalborg, samt at TV-stillingerne nedlægges eller flyttes andre steder hen.

Flytningen begrundes med den store faglighed der ligger inden for tech-, miljø- og videnskab i Aalborg, samt en politisk plan om at bringe DR tættere på alle brugere, lyttere og seere i Danmark.

Den politiske beslutning er hvad den er –  men den behøver ikke at være visionsløs og deprimerende foruden nærmest uforståelig i forhold til hvordan det forventede udbytte af manøvren kan stå mål med omkostningerne.

Den faglige argumentation modtager vi derimod med stor skepsis.

I dag har vi en videnskabsredaktion, hvor tv, radio og web er tæt integreret med hinanden. I Aalborg-scenariet er tv-journalisterne ikke med. De forflyttes til en anden afdeling i DR-Byen, hvilket er en markant svækkelse af et stærkt fagligt miljø, som er blevet bygget op siden 1997.

Samtidig kan en udflytning til Aalborg, på trods af gode forskere og iværksættere i byen og regionen, få alvorlige konsekvenser for teknologi- og videnskabsstoffet i DR.

Det er nok svært at komme uden om at de største naturvidenskabs- og innovationsmiljøerne i Danmark findes uden for Aalborg, blandt andet i København og Odense.

Selv Aalborg Universitet har flyttet væsentlige aktiviteter, specielt indenfor læring og formidling af innovation, til Nokias gamle bygninger i Sydhavnen i København i samme erkendelse.

Aalborg rummer mange dygtige forskere, men vi kan ikke komme udenom, at København er centrum for forskning og tech i Danmark. Derfor vil de Aalborg-ansatte videnskabsjournalister komme i den besynderlige situation,  at interviews med forskere på Aalborg Universitet skal optages i København SV.

Samlet vil udflytningen formodentlig medføre en svagere dækning af videnskab og tech, og dermed en svagere udfyldelse af den rolle DR har som public service faneholder og til skade for de danske lyttere, læsere og seere.

Samtidig mister DR samtidig en redaktion, der i høj grad bistår andre redaktioner til både research, radio- og TV-optrædener – samt almindelig sparring om formidlingen af et vanskeligt stofområde.

Vi betragter derfor beslutningen som en de facto nedprioritering af stofområdet, ja måske ligefrem en nedlæggelse af en seriøs daglig dækning af videnskab og teknologi i DR regi.

DR Videnskab

http://journalisten.dk/udtalelse-fra-dr-videnskabs-medarbejdere

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Videnskabsformidling. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s