SpaceX lykkedes med landing på droneskib

8. april 2016 lykkedes Space med deres første – blivende – landing på et droneskib. Det vil forhåbentlig betyde at resten af årets missioner også kommer til at forløbe som planlagte. Der bliver meget at glæde sig til. Det skal også bemærkes at det var smukt vejr og alt klappede med gode billeder og live video fra begivenheden der er virkelig kommet styr på også denne del af virksomheden og afsluttede med at henvise seerne til at søge job. Gense fuld webcast med forklaringer på youtube.com/spacex

Igen er der dog et nederdrægtigt uhyggeligt råbekor der overtager midt i den almindelige jubel. Og jeg kan ikke lade være med at blive bekymret midt i glæden. Som alle andre teknologiske landvindinger der kan bringe menneskeheden videre ud, vil den også kunne bruges af krigens kræfter. Nu er denne pandoras æske åben og vi må håbe på det bedste og berede os på at rumfarten vil udvikles med dramatisk fart.

Det næste alvorlige skridt er at man kan genbruge andet raket trin, og det kan antageligt opnås hvis det kan genopfyldes med brændstof… Det vil jo så kræve en “tankstation” i omløb. Det kan være at det faktisk nemmere at beholde andet trin i omløb hvis det kun mangler nogle få procent i at opnå den rigtige hastighed så kan man jo bruge delene til at bygge en ny raket konstruktions-base i omløb. Altså hvis det bliver billigt at producere raketbrændstof ude i kredsløb vil mange problemer – også med rumskrodt – forvandles til en ressource.

Der skal antageligt tjenes nogle penge hjem inden næste fase: globalt og interplanetarisk rum-Internet sættes i værk. Men at de planer skal ses som brobygning til satellitter i jordkredsløb er stadig mere oplagt. Hvorfor være afhængige af jordstationer hvis satellitter alle steder har Internet.

Link til flere billede fra havnen

Link til video af raket på motorvejen

Rumskibet lander sikkert efter flere ugers ophold ved rumfærgen

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s