SpaceX kom afsted med thaicom 8 og lander første trin

Ny solskinsdag med SpaceX – de lykkedes med landing nr. 4 og en opsendelse der kun blev udsat en enkelt dag. (Dog skriver de at landingen var så hård at chokabsorberingskernen i ben er blevet “brugt” så der er en lidt øget risiko for at den tipper på vejen mod havn)

spacex-majlandingDet der med at komme af sted til tiden, det skal man ikke sætte næsen op efter i rumfart. Der er simpelthen alt for mange ting der kan gå galt.

Det er dog blevet betydeligt bedre henover årerne hvor der tidligere sagtens kunne være tonsvis af forsinkelser. Også SpaceX på vej mod at sætte en tidsplan der holder. Det ville også være et godt ønske for de kommende bemandede missioner at der ikke er knas med teknikken. Når man sidder i toppen af en raket vil man helst afsted.

Artikel på “videnskab.dk” om nogle rygter fra Rusland om at en ny aftale om transport til den Internationale rumstation (ISS) ikke er forhandlet. På ISS har man samtidig netop sat igang med test et special modul der er en slags avanceret telt (bigelow) hvor man skal puste luft ind så det udvider sig. Modulet består af en oppustelig ydervæg og en oppustelig indervæg og skal testes i de kommende to år. Læs mere hos nasa.

Læs mere om opsendelsen på spaceflightnow.com

Og mere om arbejdet med at opsende den første genbrugsraket på spacenews.com

SpaceX stiler mod at producere en raketmotor om dagen, og komme op på en kapacitet svarende til 36 standard opsendelser om året, men i regnestykket er der mange ubekendte når genbrug af første trin og deres Falcon Heavy regnes ind.

Nørdet interview med Elon musk:

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s