Siri Kommission: Fra Lone Dybkjær til Ida Auken – Radikale misfostre

el-fin-o-el-redescubrimiento-de-lo-humanoDer findes ganske mange politikere der forsøge at koble sig på den teknologiske udvikling. Og I vores lille land har vi nu set en nyt forsøg i samarbejde mellem De Radikale og Ingeniør foreningen, der har nedsat en kommission for at finde frem til, hvad automatisering og kunstig intelligens egentlig betyder for det danske arbejdsmarked….

Det kan forudses at det er nøjagtig ligeså dumt og bagudskuende som dengang Lone Dybkjær stod i spidsen for en meningsløs rapport om Internettet på et tidspunkt i halvfemserne.

13. december 2016: Her er link til deres første rapport udarbejdet af Teknologisk Institut.

Dengang som nu er det ekstremt kortsigtede tænketanke der mangler forståelse for samfundsudviklingen og dermed også hvor vigtig en samfundsmæssig tilgang er. Altså åbenhed og uddannelse og lige adgang for alle.

Hos ingeniørforeningen mangler man ligeledes blik for virkeligheden, synes jeg, de gør sig to falske forestillinger 1. om at computeren vil overhale mennesket endnu inden at vi overhovedet har et samlet forståelse af mennesket selv, og de har en ansats til en semireligiøs vrangforestilling om ånden i maskinen. 2. At de nægter at anerkende at de er følgagtige overfor storkapitalens monopoler. Altså de kræfter der trækker negativt og stagnere udviklingen, holder på GMO eller anden fup. De baserer ikke deres verdenssyn på en objektiv videnskabelig tilgang.

Altså der kommer intet fornuftigt ud af det, det er idiotisk og selvoptaget at det overhovet er oprettet i det regi.

Skulle Danmark være med fremme, skulle man satse på at lukke dark cosmology center copenhagen, Novo Nordisk universitetet og gerne den private del af alle universiteter. Og centralisere og nationalisere al form for offentlig databehandling. Åben adgang til al forskning og forbud mod universitetsansatte kan udtage patenter, og alle former for samarbejde med den private sektor kan kun ske hvis det sker i fuld åbenhed. Og altså hovedsproget ændres til dansk. Og det samme gælder for rapporter udarbejdet for ministerierne, de må kun udarbejdes med et princip om fuldstændig åbenhed. Slut med dobbelt mundkurv og hvad de ellers har fundet på, med hemmelige loge-møder med afsindige svinebaroner. Det sammen med deres regnemodeller bag dørene i finansministeriet, der skal være fuldstændig åbenhed og gennemsigtighed. Der skal være fastansættelser til videnskabsfolk der ikke er baseret på nogen form for akkord eller antal publicerede artikler. Ingen form for lukkethed i nogen form for bedømmelser. Alle økonomiske og andre former for interesserer skal vises frem i fuld offentlighed.

Kun hvis alle led retter ind efter videnskabelige principper vil der kunne være en chance for fremskridt. Og hvis offentligheden er med, vil det måske lykkedes…

Dubiøse metoder til finansiering og indsamling af data forsøges skjult. Offentlige midler misbrugt at CBS.

Læren af Gyllegate og statsmagtens mundkurv til forskere.

Nu forstår du måske også hvorfor jeg ikke tror på de folk over en dørtærskel. De tænker på penge og på arbejdspladser, og er i lommen på storindustrien og det militær industrielle kompleks.

https://ing.dk/artikel/kan-dit-job-overleve-kunstig-intelligens-ny-kommission-skal-finde-svarene-186084

http://www.altinget.dk/artikel/ida-auken-se-mine-staalsatte-blaa-robotoejne

Jesper Balslev er mere kritisk: http://www.altinget.dk/digitalvelfaerd/artikel/forsker-vi-har-bygget-en-bil-uden-bremser-og-gps-men-den-koerer-hurtigt

http://www.radio24syv.dk/programmer/aflyttet/15246300/robotguden-og-den-dobbelte-ida/

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i AI kunstig inteligens og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s