SpaceX springer israelsk satellit i luften

5K9l282En mærkværdig hændelse resulterede i forberedelser til søndagens opsendelse af en israelsk satellit gik galt og hele møget sprang i luften. Eksplosionen starter ved påfyldnings tårnet og breder sig på et millisekund til hele raketten. Det mest oplagte gæt er at en Burning Man event på en eller anden måde forskød sig til Florida.

http://www.spacex.com/news/2016/09/01/anomaly-updates

spacex-ekspotionhttps://www.reddit.com/live/xix3m9uqd06g

An explosion has occurred at launch complex 40 where a Falcon 9 rocket was scheduled for a routine pre-launch static test fire of its nine Merlin main engines.

At 1307 UTC Sep 1, Falcon 9 No. F9-029 and its Amos-6 sat payload were destroyed in an explosion at Cape Canaveral SLC40.

The Amos-6 was built by Israeli communications firm Spacecom Ltd. and was owned and operated by Eutelsat from France. Facebook had purchased time on the satellite in order to beam Internet to parts of sub-Saharan Africa that the social media company is hoping to expand access to.

En anden bruger anledningen til at diskuterer Internet udbredelsen

Det er ganske typisk at netop som man tænker at der er ved at komme styr på det, så er der et eller andet uforudsigeligt der kaster grus i maskinen. Heldigvis var det ikke en alvorlig ulykke med raketten, og ingen personer kom noget til. Men en eller anden ting der gik galt da man var i gang med at fyldes brændstof eller ilt på op til generalprøven til opsendelsen. (Hvor motorerne tændes og alle systemer testes mens raketten holdes nede.)

Det er ganske lidt der er kommet ud fra SpaxeX og derfor er det endnu lidt usikkert hvad der er årsagen til eksplosionen. Det kan i værste fald udsætte årets andre opsendelser en måneds tid. Men lad os se om der ikke kommer lidt detaljer i løbet af en dags tid.

En god ting er at det i hvert fald kommer det til at betyde en uhyre vigtig lektie for det bemandede raketprogram. Det er simpelthen utroligt hurtigt at raketten eksplodere og derfor vil en udredning af årsagen komme til at øge sikkerheden betydeligt.

Der er andre der er betydeligt mere forbeholdne overfor det tempo i udviklingen som SpaceX har sat. På Ars-Technica De mener at vide at de unge hoveder har svært ved at fokusere på bemandede ture til rumstationen når de også roder med fantastiske fantasiprojekter om Mars.(Opdatering en diskussion der drøfter om fejl er uundgåelige og eller nødvendige og om fejlrater kan relateres til ambitioner eller konkurrence).

Men det er endnu ganske tidligt at sige hvilke lære der skal tages at dette, fordi der intet er kommet frem om årsagerne. Er det et designproblem bliver det et dyrt tilbageslag, men også en stor sikkerhedsmæssig fremskridt at det er opdaget nu. Fordi i den type komplekse maskiner vil der opstår fejl og der vil opstå uforudsigelige fejl.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.