Et sammentræf – et våbenkapløb – Krig med førerløse elektriske køretøjer

BrigadeTA

Det er ikke mere end en månedstid siden at Tesla kunne annoncere at alle nye biler der ruller af samlebåndet er udstyret med den nødvendige hardware til fuld autonom kørsel. Hvad der mangler er kun tilstrækkeligt med data og software tilpasninger til at lade den nye teknologi overtage rattet.

Og naturligvis en lovgivning.

I denne weekend har Tesla vist at de allerede er kommet meget langt og de vil sikkert sende en opdatering ud til bilerne inden året er omme. (eller senest april 2017: Easter (holiday?) eggs). Og så er den selvkørende bil en realitet, her fire år før deadline. Men som de tidligere har sagt er der også rigtig mange ubekendte og derfor vil de gerne have nogle flere kørte kilometer i bogen førend de vil slippe bilerne fri. Lad os se hvor hurtigt det går.

Hvad der er helt sikkert er at det autonome køretøj både kan bruges af politi og banditter. Som dagens historie i wired der viser en selvkørende motorcykel der kan patruljere gaderne. Og kigge efter stjålne eller ulovligt parkerede biler.

Men hvor svært vil der være at forestille sig at en autonom bil blev udstyret med lidt mere end kameraer og f.eks. ville være istand til at filme eller skygge bestemte personer. Eller stjålet og omprogrammeret til at deltage i rambuktyverier. Det jeg ser for mig er at en eller anden regner ud hvordan man kan kombinere et par selvkørende biler og motorcykler og droner og minutiøst kortlægge virkeligheden. Og dernæst bruge de data til at udføre virkeligt sindrige indgreb. Det kan være heltinden der vil hjælpe politiet, det kan være vigilante groups, der kan være mafiaen. Hvad skal der til for at at sikre denne teknologi ikke bruges som våben.

Men det er også vigtigt at se at denne udvikling med selvkørende biler af sig selv vil betyde at der kommer et behov for at bilerne i det mindste kan agere som man vil forvente af en bil med chauffør. Altså hvad hvis bilen passerer et gernings sted eller en person der blot er drattet op eller på anden måde kommet galt afsted? Hvad hvis nogen forsøg at kører ind i bilen med vilje, eller på anden måde udøve hærværk på en bil. Hvad hvis nogen kaster en sten mod den fra en en bro… Altså alle disse forhold der involverer mennesker der ikke direkte har noget at gøre med trafik eller godshåndtering. Der vil komme en udvikling hvor bilerne vil få en dybere forståelse af omgivelserne, og kunne rapporterer direkte med myndighederne. Det vil blive små overvågningsenheder når hele denne transformation er overstået. En simpel ting er at udstyre bilen med mikrofoner der kan supplere de data der kommer fra omverdenen. Men det vil ikke vare længe før der også kommer følere der kan mærke om bilen er indtakt, eller er blevet beskudt. Læs også refleksion over sniperangreb.dsn_main-16

https://www.tesla.com/videos/autopilot-self-driving-hardware-neighborhood-long?redirect=no

Opdatering:

En gruppe tilsyneladende betalte lobbyister er gået i selvsving imod Elon Musk og Tesla. Det er et angreb der bl.a. kommer fra den traditionelle auto industri. Men i høj grad er kampagnen forbundet med neoliberale politikere skriver electrec som  David Stockman, der blev kendt i reagan årerne. Og har tråde til den globale oliebranche. Som et kuriøsum er Elon Musk tidligere knap så fornuftige angreb på Rusland i forbindelse med kampen om Ukraine med til at binde en global alliance i en kampagne imod Tesla.

Læs mere om sammensværgelsen på yahoo.

Læs endnu mere om sammensværgelsen på The drive.

la-bio-jerry-hirsch

Jerry Hirsch er en af talspersonerne for benzinbiler, Motorveje og Lastbiler. Og samtidig underskriver på artikler der formidler løgnehistorier om elbiler og solenergi og offentlig transport.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i AI kunstig inteligens og tagget . Bogmærk permalinket.

Et svar til Et sammentræf – et våbenkapløb – Krig med førerløse elektriske køretøjer

  1. Pingback: Robot til afsløring af sniperangreb | Lysets hastighed

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s