Rogue one: An elephant or other large wild animal driven away or living apart from the herd and having savage or destructive tendencies

rogue-one-35Der er ganske få formildende omstændigheder ved Rogue one, det ene er en udmærket besætning, plus en sådan lidt terminator agtig robot der er omprogrameret fra Imperiet og på nogle måder virker som Arnold i T2. Dog en smule mere sarkastisk.

Det andet er at Handlingen er en slags mission impossible med datacentre og alt muligt skørt, og det beskidte dusin eller tilsvarende til at gå i døden for en eller anden sag.

Og sidst en stribe digitaliserede skuespillere der vises i deres ungdom. Det fungere ret overbevisende når en hel bunke ansigter fra de første Starwars dukker op igennem filmen.

Det knap så heldige er at det ikke er en børnevenlig eventyrfilm, men er en krigsfilm hvor det er ligesom nutidens rodede konflikter, hvor ingen er helte og alle er skurke, og døden er det eneste sikre. Altså ingen nye drømmere for videnskab og udforskning af rummet.

Det er ikke sjovt, og krigstrommerne drøner alt rigeligt i forvejen. Hovedpersonen selv står heldigvis for en slags menneskelighed og det er ikke det værste udgangspunkt for et oprør.

Og det mærkelige ønske om at lave en film der handler om dagene før den første Starwars film begynder, altså nærmest slutte der hvor den første film starter, og så med en udførelse så akavet så historierne ikke hænger sammen alligevel.

Jeg har hele tiden tænkt at Rogue One er et indforstået navn, og så så tilfældigvis filmen Avatar. Det er en titel som helikopterpilot heltinden bruger om sig selv, sekunder før maskine og hun dør i en eksplosion.

Imax er ligesom 3D efter min mening ikke prisen værd til denne film, det er måske nærmest lidt irriterende med Imax at man er indlagt til en kæmpe lang reklame for et biografkoncept.

Glade anmeldelser:
Wired
Modkraft

I en helt anden boldgade så er der kommet en lille video fra oktober hvor der afholdt en litteraturfestival i England med deltagelse af en bunke SF forfattere i panel debat:

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.