Hidden Figures er et fantastisk tresser-drama fyldt med nærvær og rumfartens pionerånd

mv5bmty2mte3ndg0mf5bml5banbnxkftztgwotqxmtmzote-_v1_sy1000_cr0014971000_al_Hidden Figures er en varm og rørende film. Og meget omhyggelig i sit tidsbillede.
Og selvom der sker meget i tressernes USA mister filmen på den anden side aldrig fokus, men holder det komponeret fint omkring de tre nøglefigurer.

Antageligt gøres enkelte figurer en smule karikerede. Og måske er der enkelte ting i historien der gøres lidt mere dramatiske end de tre videnskabs kvinder den bygger på. Det er jeg sikker på at folk der kender den rigtige historie vil nørde rundt i. Men det der brænder igennem er en virkelig en fantastisk historie om en tid med store forandringer for kvinder og farvede og rumfarten og computer alderen.

Det er også en lidt overlækker Hollywoodproduktion med flotte farver og enestående smukke skuespillerinder i alle roller. Samt at man har satset sikkert i det mandlige cast bl.a. med Captain America som Glen, USAs første mand i kredsløb om Jorden. Denne opsendelse 20. februar 1962 er historiens klimaks. Og Sheldon Cooper som fortrædelig nørd.

Filmen kan stærkt anbefales. Der er oven i købet brugt tid på at vise beregninger og forklarer i hvert fald en del af puslespillet der skulle til for at løse turen mod himlen for amerikanerne.

Og selvom filmen måske er en smule rørstrømsk sine steder og lidt for amerikansk i sin skildring, så passer den stil faktisk fint til netop denne historie.

images

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s