Optog for videnskaben er en gang sødsuppe

c3npvyiwqaaf46tEt opråb fra USA fik kvinder på gaden i Danmark for kvindesagen. Nu er der også en bunke der vil demonstrerer for Videnskab. Men hvem andre end Det Radikale Venstre, der Ælsker EU og patentdomstole og TTiP og nedskæringsreformer, har sat sig i spidsen for det.

Det er altså de samme politiske strømninger der står for privatisering af universitet og helt har glemt hvad videnskab er, der mænger sig ind her.

Har man ikke lige tid til at gå på gaden den dag er der en stribe demonstrationer der allerede har sat sig for at demonstrerer for videnskaben, og imod forurening og klimaforandringer og imod TTiP og den slags. Jeg håber der er masser der reelt vil bakke op om videnskaben og samtidig rent faktisk også komme med i de konkrete kampe som der hele tiden føres.

Uddrag fra March for Science opråb på facebook

Det er tid for forskere, videnskabsentusiaster og bekymrede borgere at stå sammen for at blive hørt! Dette er den officielle side for March for Science Danmark (København), hvor vi kan dele ideer og information, og invitere andre til at deltage.

Ideen startede i USA for få dage siden og har lynhurtigt bredt sig til lande og byer verden over. Årsagen er, at politik generelt – og den nye amerikanske præsident Donald Trump i særdeleshed – vælger at overhøre vigtige videnskabelige resultater, der har direkte indflydelse på borgernes sundhed og velfærd.

March for Science er en global begivenhed, der ikke kun er rettet imod USA og Donald Trumps regering, men imod alle verdens politikere, som opfordrer til at tage videnskab alvorligt, og prioritere dens resultater højere end meninger, særinteresser, penge og personlig vinding.

DATO: 22. april 2017.

STED: København

Marchen starter fra det sydlige hjørne af Fælledparken bag Niels Bohr Institutet lørdag den 22. april klokken 13.00.

Den præcise rute til Christiansborg kan ændre sig, da man afventer myndighedernes godkendelse.

Åbningstalen holdes af Anja C. Andersen, lektor ved the Dark Cosmology Center, Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet, men der planlægges også anden underholdning.

Hold dig opdateret på http://www.marchforscience.dk/copenhagen/

Alt for længe er videnskab – i alle dens afskygninger – blevet nedprioriteret af politikerne. I alt fra klima- til velfærdsspørgsmål vælger politikerne ofte løsninger, der ikke er videnskabeligt underbygget, og som ofte ender med at blive ikke bare dyrere end lovet, men også skabe flere problemer, end de løser.

Alle kan være med uanset politisk ståsted, for det handler ikke om politik, men om at bruge videnskabelige resultater som udgangspunkt for borgernes velfærd og til at passe på naturen, så vi har en planet at leve på, også om 50 år.

Kontakt os hvis du vil være med som frivillig, donere tid, materialer, penge, udstyr (scene mv.) eller holde en tale på dagen.

Omtale på ing.dk

Read more at the US-page: https://www.facebook.com/marchforscience/

Mere i samme boldgade for mærkværdige begivenheder der hævder sig på at være imod Fake News og som forsvarer af videnskaben er en ny festival kaldet “bloom” i København – der vil gå tur i de store videnskabsfolks fodspor se mere på deres facebook eller hjemmeside.

Uenighed om grundlag og andet fnidder: https://www.wired.com/2017/04/memphis-two-marches-science/

Satirer fra ing.dk!

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Videnskab og metode, Videnskabsformidling og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.