Kampen om Månen

lunar-eclipse-red-moonDet kom i løbet af ugen frem at der var flere forskellige amerikanske tilløb til at sende mennesker på besøg på eller tæt forbi Månen indenfor de kommende par år. Lige tidsnok til at nå tilbage til 50års jubilæet. Bemærk i øvrigt denne liste over misioner til månen og hvor mange der er fejlet i begyndelsen og hvordan statistikken er væsentligt forbedret.

Nasa har længe har en testflyvning af deres Orion spacecraft på programmet til 2018, men annoncerede i februar at de overvejer at gøre testturen bemandet og måske flyve en tur rundt om månen.

SpaceX annoncerede i februar at de ville sende to betalende astronauter på en uges flyvetur i Dragon Spacecraft som forventes klar i løbet af et års tid.

BlueOrigin annoncerede sidste år at de vil udvide deres raket til at kunne ting i kredsløb og ikke blot 100 km op i luften, og i februar kom lidt flere detaljer om en plan for på sigt at etablere en Månebase og servicere transport.

Det er som om at netop halvtredsåret virkelig har løftet interessen for Månen både i den politiske og kulturelle elite, og det også falder sammen med en ny profitabel forretningsmodel har vist sig at være turisme i rummet. Det nye der kom frem i løbet af februar var at det reelt er startet et kapløb om at komme først, og selvom alle deltagerne i dette kapløb klapper hinanden på skulderne og siger der er plads til mange i rummet, så er sagen at det er en kamp på liv og død ikke mindst for verdens mindre spillere. Vil det lykkedes for amerikanerne at sætte sig på månen, vil der ikke gå lang tid før der går stormagtspolitik i det hele.

Rigmanden bag projekt Blue Origin forklarer her at han forestiller sig en fremtid hvor sværindustrien er flyttet ud i rummet, fordi der er evig solenergi… Det er som om der er nogle komponenter i denne fremtidsversion der ikke er helt tænkt igennem.

Opdatering: https://ing.dk/artikel/esa-topchef-ser-international-maanelandsby-sig-198280

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s