SpaceX er med dagens opsendelse ved at være tilbage på sporet

Med den seneste vellykkede opsendelse på plads, og søndagens returnering af Dragon fartøjet der transporterer ting frem og tilbage mellem Jorden og ISS, så ser alt nu igen ud til at være tilbage på sporet. Dog med den store skramme i lakken, at deres andet trin har en tank opbygning der ikke er pålidelig, eller i hvert fald har en historik hvor hele raketten springer i luften eller må udsætte opsendelsen pga, utætheder eller tekniske fejl.

Dermed er der også igen kommet lidt overskud til at begynde at tænke på alle de projekter der har stået en smule på standby, et af dem er det globale Satellit Internet projekt. (læs mere her). Den grundliggende præmis for dette projekt er egentlig at det vil være smart på f.eks. Mars. Men på Jorden er der kun måske en forretningsmodel.

Det er f.eks. herhjemme i Danmark meningsløst fjollet at skulle forstille sig at generelt gå tilbage til telefoner med stor udvendig antenne blot for at få Internet. Der er så rigeligt med master i forvejen. Men så igen der er jo ofte så dårlig forbindelse på landet, eller blot få meter til søs, så derfor kan man godt tænke sig at der vil være nogle professionelle eller fritidssammenhænge hvor en eller anden ekstra antenne på bil, sommerhus eller båd ville give rigtig god mening. Der er jo ikke mindst med den nye type af selvkørende biler (eller sådan set også landbrugs eller skovmaskiner mm.) en ret god anledning til at få globalt Internet som en service på linje med GPS.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.