Møgfilm om marsliv


Der er ingen formildende omstændigheder. ‘Life’ er en gennemført dårlig rumfilm der igen skal sætte gys og splat over simple fysiske og biologiske love.

Det skal forestille en flok videnskabsfolk i rummet, men er ren parodi på ISS, og bortset fra at ISS er en ting der rent faktisk flyver rundt derude så virkede det ikke som om at der ret mange virkelighedsnære elementer. Altså kommunikationen forsvandt og der var ikke et backup system? Og sådan var det hele vejen igennem.

Filmen er sat i en slags nutid, eller måske en parallel nutid, der er ikke ret mange ting der ikke findes idag, måske bortset fra en slags hologram projektion af rumstationen, og til gengæld er der dyreforsøg der virker syrealistiske og meget lidt videnskabelige både i udførelse og data opsamling osv..

Det indtryk filmen efterlader er at her er en gruppe filmfolk der hader videnskab og videnskabsfolk og rumfart i almindelighed og derfor har kastet penge efter en propagandafilm. Det er heldigvis en meget dårlig film på alle måder.
Så der er INGEN grund til at se denne film, end ikke som hvis man er glad for gys. Det er dårligt udført og ganske meningsløst og uden den stribe af tvist og vilje og håb som gjorde Alien til et kultklassiker.

Den dag vi finder liv udenfor planeten Jorden, så vil det være bundet af alle de love som vi allerede kender. Ingen avancerede livsformer vil kunne overleve i det kolde tomme rum. Eller en tur på over 1000 grader gennem atmosfæren.
Og skulle et eller andet frø eller bakterie nå Jorden, så vil der ingen alvorlig risiko være ved det. Alle der ved noget om livet ved at alt handler om en cyklus, hvor en ny spire eller hvert nyt kuld vil være en refleksion af arv og miljø. Udviklingen skaber balance mellem livets arter fra træer til sommerfugle, og de enkelte invasive arter der er blevet sluppet løs uden naturlige fjender, de er ikke umulige at komme til livs. Tværtimod er netop udryddelsen af arter vores særkende. (apropos se denne artikel i ing.dk)

We were better off … without this movie.

Og her et link til en indsigtsfuld anmelder: wired.com

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Film. Bogmærk permalinket.

Et svar til Møgfilm om marsliv

  1. Pingback: SF-Film 2017 | Lysets hastighed

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.