Mørk og dystopisk reboot af Ghost in the shell

Første indtryk af den nye variant i Ghost in the shell franchisen: Langt det meste fungere fantastisk godt. Fra det visuelle, til historie, og aktion, illusionen bliver vagt til live. Og samlet synes jeg derfor den er seværdig.

Også en fin introduktion til den oprindelige tv animations serie. Og ikke mindst animationsfilmen fra 1995. Og til cyperpunk Science Fiction i almindelighed.

Det er en meget tæt adoption af hele det grafiske dystopiske landskab, og vel… det er nogle steder lidt mærkeligt fordi der jo er ting der virker uddaterede, her er især skraldebilen, men også sektion 9 bilerne, håbløst umoderne.

Historien er ny, og genbruger kun elementer fra de andre film. Så det er langt fra blot et nostalgitrip for en fanbase, der er lagt mange kræfter i at gøre live action versionen balanceret. Så den både vil føles genkendelig og så den indeholder helt nye ting og variation.

Det jeg ikke bryder mig så meget om er at det er en meget amerikansk version, forstået på den måde at der bliver overforklaret – nogle steder. Det er som om at der har været samme diskussion i studiet som op til lanceringen af Blade Runner og så er det endt med voice over. Og så er der en sproglig ting som er akavet, med en ”Nikita del” og en mor med stærk accent der måske er en plejemor i stedet. Og en mærkværdig “I Robot” scene med en indsprøjtning nanorobotter der dog fungere – der dog igen er en variant fra “Stand Alone Complex Episode 25”, så sådan går inspirationen i ring.

Den mystiske terrorist historie fungerer nogenlunde. Der bliver gjort plads til et forsøg på at udrede det komplicerede tankesæt der ligesom sætter handlingen i gang, og denne forestilling om at løfte sindet ud af kroppen og ind i nettet. Men det er dog meget mørkt, og i det hele taget er det en film uden meget humør.

Det at de har taget hunden med fungerer fint. Lidt synd at så få karakterer når at blive introduceret ordentligt.

Og der kunne også sagtens være noget mindre maskinagtigt over hendes gang. Det er akavet at se på. Der var også en unødvendig scene med en pige, det var uklart om det skulle bygge op til at hun skulle kunne mindes en romance.

Glæder mig til directors cut variation. Og gerne en hvor alle stemmer er dubbet til japansk. Den kommer helt sikkert på DVD.

Troldspejlet Interview med den danske skuespiller Pilou Asbæk der spiller Batou.

Lidt mere baggrund på cyper punk i SF-Film 2017.

Her er lidt flere anmeldelser:
http://www.pitch.com/arts-entertainment/movies/article/20856869/ghost-in-the-shell-is-minor-scarlett-johansson
https://www.wired.com/2017/04/thanks-twitter-ghost-shell-never-stood-ghost-chance

Opdatering: Jeg har nu genset filmen på DVD, og der er heldigvis også en lidt længere forklaring med i ekstramaterialet. Jeg håber den fungere for førstegangs publikum. Mit problem er at jeg syns at tegnefilmen er meget bedre, og det skygger for denne udmærkede nyfortolkning.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i AI kunstig inteligens, Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Mørk og dystopisk reboot af Ghost in the shell

  1. Pingback: SF-Film 2017 | Lysets hastighed

  2. Pingback: SF Film 2016 | Lysets hastighed

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s