I Norge vil ny lov tillade selvkørende biler på vejene – i Danmark er man knap kommet til sandkassen

Fornemmelsen af at Danmarks Folketing har taget en sæk over hovedet og ikke har nogen fornemmelse for den teknologiske udvikling ses igen i denne uge, hvor den selvbestaltede SIRI kommission foreslår at Danmark skal være med på ny teknologi ved at holde møder og lave en handlingsplan en gang i løbet af de næste to år. Og der skal sættes penge af til en form for testbane.

“Det nødvendigt med en national handlingsplan, som udstikker en fælles retning for transportområdet – og gerne før 2019. I tillæg til den nationale strategi foreslår arbejdsgruppen, at der skal afsættes et beløb til ‘udvikling af et eksperimentelt miljø’ for førerløse biler.”

https://ing.dk/artikel/siri-kommissionen-danmark-skal-vaere-legeplads-forerlos-teknologi-200347

Det er så her at virkeligheden træder ind fra Norge hvor man slet og ret allerede er klar til at give biler lov til at futte rundt på vejene helt uden fører.

Forslaget tillader i praksis helt førerløse køretøjer på norske veje, så længe ansøgeren kan sandsynliggøre overfor myndighederne at bilen er i stand til at køre sig selv.
Forslaget er et resultat af et arbejde som startede i 2014, da den politiske ledelse sammen med vejdirektøren besøgte flere af verdens største bilproducenter i Detroit. Her mødte de også flere bilvisionære, blandt andet forfatter Tony Seba og Elon Musk.

https://www.tu.no/artikler/na-kan-vi-fa-biler-helt-uten-forer-pa-norske-veier/395822

Vejdirektoratet har tænkt at der måske om 15 år vil være en selvkørende bil på motorvejen, dog i sit eget spor. https://www.licitationen.dk/article/view/557041/vejdirektor_varsler_spor_til_selvkorende_biler_inden_for_15_ar#

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i AI kunstig inteligens. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s