Humor er #Dalek automatens nye våben

arstechnica.com har denne tragikomiske historie om en sikkerhedsrobot der var sat til at trille rundt og som et overvågningskamera på en automatisk græsslåmaskine. Desværre kunne maskinen ikke kende forskel på et gulv og et springvand. Det er en uheldig sideeffekt ved at at bruge lidar istedetfor radar.

https://arstechnica.com/gadgets/2017/07/knightscope-k5-security-bot-drowned/

Men spøgen er jo dødeligt alvor, for sikkerhed er en stødt voksende forretning og Knightscope K5 security robot er kun et første kig ind i den fremtid der er lige rundt om hjørnet. Med private virksomheder der er begyndt at samle tonsvis af video og detaljerede opmålingsdata af alle mulige og umulige steder. Og det vil alt sammen kunne deles og bruges i udviklingen af mere og mere sofistikerede maskiner der til sidst vil kunne bevæge sig overalt.

Den mobile platform vil indenfor en kort årrække overkomme uheld ved springvand eller og ved swimmingpoolen, og man kan sagtens forudsige at tjenere eller andre serviceområder vil kunne udbygges med den type maskiner. Og der vil komme arme eller værktøjer og og samarbejde med flyvende droner – i sidste ende er det kun fantasien der sætter grænser for hvor det føre hen. Virksomheden syns selv den har et venligt udseende, men som reporteren pointerer så minder den lidt om The Dalek fra Doctor Who.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i AI kunstig inteligens og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.