Hvorfor lukker DR for teknologi, videnskab og naturformidling

Her et års tid efter at de ansatte hos Danmarks Radios videnskabsredaktion fik en fyreseddel og et postuleret tilbud om genansættelse i Aalborg, er den endelige plan om fuldstændig lukning af videnskabsformidlingsprogrammer i statsradiofonien blevet eksekveret.

De første indikationer på at udflytningen blot var en gimmick udtænkt hos direktørens antageligt velbetalte spindoktor, var da udsendelserne blev rykket rundt og splittet op i halve timer.

8. Marts 2017 kom så den første semiofficielle melding fra Dorte Dalgaard fra Natursyn, der skrev på Facebook at udsendelsen stopper med udgangen juni. Altså send hele molevitten til Aalborg for blot at lukke skidtet ned efter to måneder…. (Her i august er der kommet en klimatema-udsendelsesrække)

Og kort før sommer kom samme melding fra Harddisken. Efter 23 år er det nu slut med Harddisken på P1. Teknologi nyhedsindslag bliver der forsat i fremtiden, men nu spredt lidt rundt. Opdatering: nu er der den 10. august premierer på en halv times teknologi magasinprogram.. (Digitalt).

Videnskabens Verden blev reduceret til en halv time i maj måned og en professor i almenpsykologi fik sendetiden til et debatprogram om teknologi. Da jeg tilbage i juni skrev til DR for at høre hvordan det ville gå med Videnskabens Verden skrev redaktionen tilbage at de på daværende tidspunkt desværre ikke kunne svare på, hvornår og hvordan det vil gå med programmet. Så det vil vel vise sig på et eller andet tidspunkt hvor det ender.

Men mest venter man stadig på en egentlig forklaring fra DRs ledelse. HVORFOR skal de udsendelser reduceres og lukkes ned? Og HVOR er de tre timers radio om naturen og teknologien og videnskaben??? Og hvad bliver det næste? Her der DRs pressemeddelelse om at Aalborg universitet har fået en halv time om ugen: https://www.dr.dk/presse/dr-viden-i-aalborg-saetter-faktatjek-paa-dagsordenen

Læs mere om videnskabsformidling her:
https://lysetshastighed.wordpress.com/category/videnskabsformidling/

I en sidegade:
Konference om podcast og udviklingen af programtyper udenfor monopolerne. http://www.radiodayseurope.com

Amerikansk Netradio på engelsk sat sammen af udvalgte videnskabsprogrammer og podcast, meget blandet målgruppe så der er også noget der er skole egnet: https://science360.gov/radio/player/

New podcast from the Union of Concerned Scientists: http://www.ucsusa.org/got-science-podcast#.WdCwvDBpxaQ

OPDATERING: Nu har ing.dk også snuppet Anders Høgh Nissen 🙂

https://transformator.fireside.fm/1

 

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Videnskabsformidling og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.