Hvordan man udforsker galaksen

Da det fornyelig blev bekræftet at der også omkring Solens nærmeste nabostjerne befandt sig en planet, kom jeg i tanke om disse nedenstående artikler med nogle overvejelser om at hvordan man kan besejre rummet. Jeg håber at der snart er nogen der vil gøre forsøget og konstruere et rumfartøj der kan opnå som minimum 10 procent af lystest hastighed.

 1. Hvordan man kan opnå store hastighed ved at udnytte solen.
  https://lysetshastighed.wordpress.com/2012/08/04/rejse-mellem-stjerner/
 2. Hvordan man kan forestille sig at opbygge en base på en fremmed planet der ville være istand til at sende et rumfartøj til næste destination.
  https://lysetshastighed.wordpress.com/2012/08/26/erobring-af-galaksen/
 3. Rumflyvning til andre solsystemer med mennesker kræver en meget stor konstruktion:
  https://lysetshastighed.wordpress.com/2013/05/11/rumflyvning-som-dagligdag/
 4. SpaceX vil bygge en kæmpe koloni på Mars og udvikle en Mars opvarmning.
  https://lysetshastighed.wordpress.com/2016/09/27/forventning-til-spacex-mars-program-er-enorm/
 5. Hvorfor man ikke kan flyve med Lysets hastighed:
  https://lysetshastighed.wordpress.com/2012/09/15/hvorfor-det-at-flyve-med-lysets-hastighed-er-teoretisk-umuligt/

En ret god reddit q&a med Richard Garriott, der kommer ret langt rundt, men har hovedfokus på netop Hvordan man udforsker galaksen

Der er stadig flere der forsøger at opfinde varianter over et solsejl, f.eks. er der forestillinger om at en spejlanordning eller en kæmpe laser i kredsløb om jorden kan give et skub ud af solsystemet… men passive systemer er vanskelige at få til at fungere, og ikke mindst at få til at stoppe igen når de når bestemmelsesstedet.

Men der er efterhånden en hel del der beskæftiger sig med emnet. Også populær videnskabelige programmer fra BBC f.eks. Expedition New Earth: Finding a New Earth – Journey to a new world fra 2016. Men der er gerne en ret tåbelig overordnet historie hvor det gælder om at rede sig fra undergang. Årsagen er ikke særligt relevant, det vigtige er at komme afsted om måle verden op.

Bemærk at skulle det være muligt for et rumskib at opnå en hastighed på 8 procent af lysets og dermed muligt at nå andre stjerner med et funktionsdueligt rumskib, da vil det ikke tage længere end 1,5 mio år at kolonisere det meste af mælkevejen. I runde tal nok nærmere 1,9 mio år. Eller nogenlunde så lang tid det har taget fra menneskets tidligste forfædre Homo erectus rejste sig på bagbenene og frem til nu.

Reklamer