Cybertruck er landet

Tesla elektriske cybertruck blev lanceret 30. november 2023, og en masse detaljer er begyndt at blive offentliggjort. Selve køretøjet kommer i første omgang alene til det amerikanske puplikum, og sikkert senere i en større version. Men teknologien der er brugt kan ligesom FSD og det elektriske system, hurtigt brede sig til andre køretøjer.

Cybertruck-Specs-Imperial-Desktop-Mobile

  • Det er det første køretøj med “drive by wire”, hvilket betyder at der ikke er en fysisk stang fra rattet til hjulene, i stedet er der en elektronisk styring, der justeres alt efter hastighed og manøvre. Det er et kæmpe skridt frem.
  • Der er en ny type konstruktion med rustfrit stål og kæmpe aluminiums støbecastings.
  • Der er en ny type batteristyring der kan tage op til 800 volt.
  • Der er en stikudtag med mulighed for at trække op til 11 kw,
  • Der er en opgradering af 12 volts systemet til 48 volt, til alle dele.
  • Der er en opgradering af bussystemet til kommunikationen med alle enheder
  • Der er ingen lakering på ydersiden
  • Der er indbygget et rullelåg til ladet så det kan låses af.
  • Den endelige produktionsversion af Cybertruck er blevet en smule mindre end den oprindelige prototype der blev præsenteret for 4 år siden, så en lang stribe af de oprindelige specifikationer er også reduceret. Til gengæld er prisen gået op.

Der virker til at den egentlige flaskehals for bilindustrien pt. er kapital til investering i alle de nye teknologier på en gang. Når først tingene begynder at rulle de kommende år vil det gengæld gå hurtigt. Masseproduktionen af Tesla Cybertruck forventes at være på plads indenfor et år. Samtidig begynder de efter års forsinkelse at bygge deres lastbilfabrik. Deres mindre personbil kommer antageligt til at gå i produktion på en prøvelinje først, fordi de endnu en gang vil forsøge at øge automatisering. Deres seneste tilgang til FSD kræver tilsyneladende flere store nye investeringer i computere end de havde forventet, Men også dette projekt ser ud til at være på vej til at lykkedes i de kommende måneder. Lidt længere ude er deres teslabot projekt. Det ser ud til der kommer til at gå lidt tid med at udvikle serie produktion af alle de små motorer der skal bruges. Hvad Tesla ellers har gang i er først og fremmest storskala batterier og lade infrastruktur. Samlet har de haft et fantastisk godt år.

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Biler og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.